Chalet OS 16.04 versus Windows XP

Chalet OS

Sunt multi utilizatori de Windows care ar trece la Linux, recunoscand avantajele acestuia, dar spun ca este dificila trecerea din motive precum: diferenta aspectului grafic dintre Windows si Linux.
De altfel, sunt destui care nu cunosc multe detalii despre aplicatiile din Windows folosite si le recunosc dupa iconite sau locatia in meniul acestuia, ei fiind "dresati" de Windows sa invete "mecanic" sectiunile sistemului si setarile acestuia. Recunosc faptul ca si mie mi-a fost cumva peste mana sa deschid aplicatia de calcul tabelar LibreOffice Calc, avand tendinta sa caut meniul Start, apoi All programs, unde gaseam folderul Microsoft Office si apoi sa deschid Microsoft Excel, insa in timp am realizat ca Zorin OS 11 (versiunea pe 64 de biti utilizat de mine) imi usureaza munca foarte mult cu aceste meniuri, care sunt grupate pe categorii de utilizare. Acum deschid meniul si in categoria Birou gasesc LibreOffice Calc. Rapid si simplu. Mai mult am posibilitatea sa imi selectez modul de aranjare al meniului in 3 versiuni: Windows 7, XP sau GNOME.

Dar daca tot nu esti convins ca este extrem de simplu sa utilzezi Linux, iti prezint o distributie care sigur iti ofera toate argumentele pe tema aspectului grafic.
Chalet OS 16.04
Cea mai recenta versiune Chalet este bazata pe Ubuntu 16.04 LTS. Aceasta aduce cu sine si pune la dispozitie fanilor Windows toate avantajele pe care le ofera Ubuntu, clar in mod gratuit.
Tip OS: Linux
Bazat pe: Debian, Ubuntu
Originar din: Serbia
Arhitectutra: i386, x86_64
Desktop: Xfce
Categorie: Incepatori, Desktop, Live Medium
Chalet OS este o distributie Linux usor de utilizat si intuitiva, bazata pe Xubuntu, ofera interfata desktop Xfce si cere resurse hardware modeste, cu un suport de securitate de 5 ani.
Descarca Chalet OS 16.04 LTS de aici: https://sites.google.com/site/chaletoslinux/download

Comentarii