Foloseste un bot de Messenger pentru programari in calendar si alarme

   Inteligenta artificiala este cel mai atragator subiect al momentului la toate targurile de tehnologie. Companiile de mobile se lupta pentru realizarea celor mai performanti asistenti virtuali. De partea cealalta a baricadei, retelele sociale incearca sa foloseasca retele neurale si sisteme de inteligenta artificiala pentru a atrage utilizatorii si a ii motiva sa posteze cat mai mult continut.

   Merita sa aveti in vedere utilitatea botilor de pe Facebook ce ajung sa fie folositi din ce in ce mai multi de catre diverse companii. Pe Messenger, chiar si fara sa stii, este foarte probabil sa fi interactionat cu vreun bot. Acestia au un set limitat de intrebari si raspunsuri pe care le pot genera in timp real, ca si cum ar purta un dialog. Unele restaurante au folosit acest sistem modern pentru preluarea de rezervari si sesizari. Exista insa si boti pe care ii poti folosi zilnic pentru a iti face viata mai usoara.
   De aceasta data voi explica cum folosesti un bot de Messenger pentru programari in calendar sau alerte. In momentul in care a fost atins termenul programarii, vei primi un mesaj pe Messenger care sa-ti aminteasca ce ai de facut.
   Numele botului folosit este Jarvis si poate fi accesat de la aceasta pagina. Fa click pe Talk to him on Messenger si in cateva momente ti se va deschide Messenger.com cu o fereastra de dialog cu Jarvis. Eventual, s-ar putea sa trebuiasca sa te autenfici cu ID-ul si parola ta de Facebook. Tu trebuie sa scrii primul mesaj. Suporta doar interactiunea in engleza. Urmatorul pas implica definirea orasului in care te afli pentru stabilirea fusului orar. Din acel moment, poti incepe sa tastezi programari sau alarme de forma "remind me to call mom at 19:30" (aminteste-mi sa o sun pe mama la 19:30) sau "remind me to buy bread tomorrow al 17:30" (aminteste-mi sa cumpar paine maine la 17:30). Pentru fiecare asfel de mesaj vei primi o confirmare scrisa imediat, urmata de un al doilea mesaj la momentul in care ai facut programarea.

Comentarii