Treceți la conținutul principal

Windows poate fi incetinit sau oprit cu un website

Windows poate fi incetinit sau oprit cu un website

Windows poate fi incetinit sau oprit cu un website

Utilizatorii de Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 pot fi afectati de aceasta noua vulnerabilitate

Vulnerabilitate Windows descoperita recent afecteaza utilizatorii de sisteme ce ruleaza Windows Vista, 7 si 8.
A fost o luna grea pentru utilizatorii de Windows 7 si Windows 8. Larg raspanditul ransomware WannaCry a lovit cea mai mare parte din utilizatorii de Windows. Acum o noua vulnerabilitate Windows a fost descoperita si va putea incetini si chiar opri sistemele ce ruleaza sub Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.
Ars Technica afirma ca bug-ul permite site-urilor web, ce contin coduri malitioase, incercarea si incarcarea unui fișier a carui nume contine „$ MFT“ in caile directoare.
Windows utilizeaza „$ MFT“ pentru fisiere speciale de metadate, care sunt utilizate de catre sistemele de fisiere NTFS. Versiunele 7 si 8 ale lui Windows nu reusesc sa interpreteze corect acest nume de director si incepe sa functioneze greu sau deloc.
The Verge a testat cu succes bug-ul pe un PC cu Windows 7 utilizand browserul implicit Internet Explorer. Folosind un nume de fisier „c: \ $ MFT \ 123“ intr-un site, testul a cauzat o incetinire a functionarii PC-ului pana in punctul in care va trebui repornit pentru a functiona din nou in regim normal.
Unele calculatoare pot da bluescreen (ecran albastru – BSoD) in cele din urma si blocarea sistemului.
Bug-ul nu afectează utilizatorii de sisteme Windows 10. El este similar cu un vechi cu probleme in Windows 95 si Windows 98. Atunci trimiterile se faceau la „c: \ con \ con“ care incetineau sau blocau sistemul.
Bug-ul NTFS pare sa fi fost descoperit la inceputul acestei saptamani si a fost raportat catre Microsoft. Nu este inca cert cand va oferi Microsoft un remediu pentru aceasta problema. Este evident ca afectează sistemele ce ruleaza pe Windows Vista (care nu mai are suport tehnic), Windows 7 si Windows 8.

Comentarii